Logotype Sveriges Förenade Filmstudios

Filmhelg: Film & musik

Den 11-12 mars anordnas en filmhelg med temat film & musik på Filmhuset i Stockholm.

Hur skildras musik på film? Vad betyder musik för film? Och vad händer i mötet mellan rörliga bilder och musikaliska uttryck? Det är några frågor som ska försöka besvaras och fördjupas under denna filmhelg genom en filmisk - och musikalisk - resa genom filmer från olika tider och olika världsdelar. Och genom samtal och föreläsningar.

Programmet är klart och går att läsa under rubriken program i spalten till höger. Vi visar en förhandsvisning av Kaspar Collins hyllade jazzdokumentär I called him Morgan och en föreläsning av filmvetaren Annika Wik om musikens betydelse för filmupplevelsen, samt ett för Sverige unikt möte med Indisk film.

 

 

PRAKTISK INFORMATION

Deltagaravgift: Kostnaden är 700 kronor per deltagare, i det ingår entré till filmer och föreläsningar samt lunch lördag och söndag, lördagsmiddag med dryck samt fika i pauserna. (OBS! Ingen behöver betala innan evenemanget. Fakturor (utan extra kostnad) skickas efter evenemanget.

Lokalen: Filmhusets adress är Borgvägen 1 och ligger vid Gärdet i Stockholm. Vi kommer vara i Filmhusets båda biosalonger Victor och Mauritz. Maten serveras i Filmhusets restaurang.

Hitta: Tunnelbana till Karlaplan (uppgång Vallhallavägen), cirka 5-10 minuters gångväg från stationen. De bussar som stannar närmast är buss 72 & 76 samt 4.

Incheckning: När du kommer till Filmhuset får du din ackreditering som också gäller som matbiljett. Incheckningen öppnar kl 09.30 på lördagen och är öppen mellan filmvisningarna.

Sista bokningsdatum: 3 mars 2017

Hitta en filmstudio nära dig!

Vi finns på närmare 100 orter i Sverige
Läs mer

Starta en filmstudio!

Så här gör du. Läs mer

Läs om SFF:s arrangemang! Läs mer

Kontakt

Sveriges Förenade Filmstudios
(Swedish Federation of Film Societies)

Filmhuset, Borgvägen, Box 27126
102 52 Stockholm
Sweden

Kontakt

Telefon: +46 8 665 11 00,
Fax: +46 8 666 37 48
E-post: sff@sff-filmstudios.org
Webb: www.sff-filmstudios.org